ГПУ: спецслужби РФ готують ліквідацію Саакашвілі

Читать на русском
За інформацією СБУ, спецслужби Російської Федерації готують ліквідацію екс-губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі для дестабілізації ситуації в Україні.

За інформацією СБУ, спецслужби Російської Федерації готують ліквідацію екс-губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі для дестабілізації ситуації в Україні.

Про це сьогодні в Печерському районному суді Києва заявив прокурор Генеральної прокуратури Олександр Говорущак, обґрунтовуючи необхідність обрати для Саакашвілі запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, передає «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

«Грузинський слід» розстрілів на Майдані: можливості ГПУ та судові перспективи справи СаакашвіліСаакашвілі вже доправили до зали Печерського суду. Сьогодні спливає термін його тримання під вартою. Про грузинський слід у справі Майдану та судові перспективи розповіли експерти.

«Від Головного Управління СБУ в місті Києві та Київській області надійшло повідомлення, що, за наявною інформацією, спецслужби Російської Федерації вживають заходів для виходу на Саакашвілі та Дангадзе (інший підозрюваний разом із Саакашвілі в співпраці зі злочинним угрупованням екс-президента Віктора Януковича та бізнесмена Сергія Курченка – ред.). Однією зі спроб дестабілізації ситуації в Україні російськими спецслужбами може бути застосована ліквідація Саакашвілі та Дангадзе», – зазначив прокурор.

За його словами, саме тому обрання для Саакашвілі запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту з охороною дозволить уникнути такого розвитку подій.

Крім того, як зазначив прокурор, такий запобіжний захід унеможливить для Саакашвілі продовження незаконної діяльності, вплив або ухилення від слідства. Водночас він не буде позбавлений спілкування із своїми близькими, друзями чи прихильниками.

«Враховуючи викладене, та для збереження життя й здоров’я застосувати до підозрюваного Саакашвілі Міхеіла Ніколозовича запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту», – наголосив прокурор.

Нагадаємо, Саакашвілі затримали 8 грудня в квартирі колишнього начальника луганської поліції й відвезли до ІТТ. Захисників Саакашвілі допустили до слідчого ізолятора, а також дозволили передати йому необхідні речі й книги.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що оточення Саакашвілі за гроші Курченка влаштовувало акції протесту заради захоплення влади.

У ГПУ заявили, що Саакашвілі підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 15, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 256 Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: