Стало відомо, де Саакашвілі відбуватиме запобіжний захід

Читать на русском
Генеральна прокуратура пропонує посадити Міхеіла Саакашвілі під домашній арешт у чужій квартирі.

Генеральна прокуратура пропонує посадити Міхеіла Саакашвілі під домашній арешт у чужій квартирі.

Про це «Слову і Ділу» розповів позафракційний народний депутат Юрій Дерев'янко.

Обшуки, затримання та арешт: формула Саакашвілі та імпічмент ПорошенкаПісля маршу за імпічмент президента СБУ прийшла з обшуками до квартири Саакашвілі. Політик затриманий, а обшуки тривають. У ситуації розбирались експерти.

«Наскільки нам відомо, Генеральна прокуратура проситиме суд обрати Міхеілу Саакашвілі запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного браслета. Передбачається, що арешт він відбуватиме в квартирі на вулиці Костьольній, де його викрадали (йдеться про першу спробу затримання 5 грудня – ред.). Це не його квартира, але він там постійно проживає. Не знаю, наскільки юридично це обґрунтовано й чи можливо взагалі, але вони так пропонують», – сказав Дерев'янко.

Прихильники Саакашвілі, за словами народного депутата, вимагають негайного звільнення лідера.

«Ми вимагаємо, щоб було верховенство права, щоб суд керувався Конституцією й законом, а не вказівками з Банкової. Цей фарс із політичними розправами в Україні потрібно припиняти», – додав він.

Луценко запевняє, що Саакашвілі буде затриманийСказано 6 грудня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

Говорячи про можливі дії прихильників у разі несприятливого рішення суду, нардеп зазначив, що «діяти будемо в рамках закону, як зазвичай», не уточнивши, в чому саме полягатимуть ці дії.

Нагадаємо, Міхеіл Саакашвілі за 2016 рік задекларував власну нерухомість і земельні ділянки в Грузії, нерухомість дружини в Нідерландах, а також кімнату в Одесі площею 54 кв. м, що належить третій особі, якою він користувався, перебуваючи на посаді голови Одеської ОДА.

Відзначимо також, дружина Саакашвілі Сандра Рулофс заявила, що уряди Грузії та України щодо її чоловіка діють спільно, готуючи його екстрадицію з Києва до Тбілісі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: