Затримання Саакашвілі: усі подробиці

Читать на русском
Правоохоронні органи України затримали екс-губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі.

Правоохоронні органи України затримали екс-губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив його соратник Давид Сакварелідзе в Facebook.

«Затримали Міхеіла! Везуть в СБУ на Аскольдова», - написав Савкарелідзе.

Цю інформацію підтвердив і радник голови МВС Зорян Шкіряк.

Речниця партії «Рух нових сил» Мар’яна Почтар підтвердила інформацію про затримання Саакашвілі та повідомила у коментарі УП, що правоохоронці атакують наметове містечко.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що затриманого у Києві Міхеіла Саакашвілі вже помістили до ізолятора тимчасового тримання.

До Саакашвілі на Аскольдовий провулок приїхав адвокат, він намагається пройти, але його не пускають, повідомив він в коментарі УП.

За словами Почтар, територію перекрили автобусом.

Правоохоронні органи України затримали екс-губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі.

Як написала прес-секретар глави ГПУ Лариса Сарган своїй сторінці в соцмережі Facebook, адвокати політика повідомлені про затримання.

«Саакашвілі затриманий. Адвокати затриманого повідомлені про затримання. Проводяться першочергові слідчі дії», - написала вона.

Раніше глава Нацполіціі Сергій Князєв заявив, що перед тим, як затримати лідера партії Рух нових сил Міхеіла Саакашвілі, потрібно виконати низку юридичних процедур.

Нагадаємо, 6 грудня правоохоронці спробували штурмувати наметове містечко, але Саакашвілі перебрався до готелю «Київ». З 9 ранку того ж дня його чекали на допит, але він не прийшов.

Напередодні ввечері Генпрокуратура передала голові Національної поліції постанову про оголошення Саакашвілі в розшук, хоча він тоді перебував під Верховною Радою.

Нагадаємо, 5 грудня працівники Служби безпеки України провели обшук у квартирі Саакашвілі в центрі Києва. Лідера партії «Рух нових сил» та екс-президента Грузії затримали, але до СБУ не довезли. Активісти заблокували машину СБУ із Саакашвілі, а згодом і витягли лідера РНС із авто, розбивши вікна.

Згодом генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Міхеіл Саакашвілі нібито домовлявся з поплічником Віктора Януковича Сергієм Курченком про співпрацю та фінансування акції протесту. Генпрокурор також продемонстрував записи розмов.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: