Міхеіла готують до екстрадиції до Грузії – дружина Саакашвілі

Читать на русском
Дружина затриманого лідера «Руху нових сил» Міхеіла Саакашвілі Сандра Рулофс заявила, що влади Грузії і України щодо її чоловіка діють спільно, готуючи його екстрадицію з Києва в Тбілісі.

Дружина затриманого лідера «Руху нових сил» Міхеіла Саакашвілі Сандра Рулофс заявила, що влади Грузії і України щодо її чоловіка діють спільно, готуючи його екстрадицію з Києва в Тбілісі.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на Інтерфакс.

Незручний Саакашвілі: чи можуть видати екс-главу Одеської ОДА в Грузію після його повернення до УкраїниГлава Інституту публічної політики та консалтингу «Інполіт» розповів, чи зможе українська влада видати Саакашвілі в Грузію.

«Я не сподіваюся на справедливий український суд, який завтра (11 грудня, - ред.) повинен винести рішення про запобіжний захід моєму чоловікові. Швидше за все, рішення суду вже продиктовано українською владою і його залишать у попередньому ув'язненні. Можливо, приймуть рішення про домашній арешт, але все це робиться для того, щоб виграти час і дочекатися вироку по Міхеілу в грузинському суді, а вже потім, по задуманому плану, його хочуть екстрадувати з Києва в Тбілісі», - сказала вона.

За її словами, чинні влади України і Грузії, які узгодили план екстрадиції Саакашвілі, діють «примітивно, грубо, без оглядки на міжнародне співтовариство».

Відзначимо, що в даний час в Тбіліському міському суді розглядається справа про перевищення Саакашвілі повноважень на посаді президента Грузії. Зокрема, мова йде про його указ про дострокове звільнення з ув'язнення чотирьох поліцейських, засуджених за звинуваченням у вбивстві співробітника Банку Грузії Сандро Гиргвліані в 2006 році.

У суді розглядаються також кримінальні справи проти Саакашвілі в розтраті державних коштів, розпорядження про силовий розгін мітингу опозиції в 2007 році в Тбілісі і захоплення будівлі телекомпанії Імеді.

«У мене складається враження, що сьогодні в Україні взагалі не діє закон і все вирішується як в середньовіччі, з волі влади, інакше як можна пояснити викрадення мого чоловіка з квартири в Києві і доставку його в Службу безпеки з мішком на голові», - сказала Рулофс.

Вона вважає, узгоджений сценарій екстрадиції Саакашвілі не спрацює і події в Києві та Тбілісі «будуть розвиватися в іншому напрямку».

«Сьогоднішній мітинг (який відбувся 10 грудня, - ред.) опозиційних сил в Києві показав, що українці хочуть жити за законами, а не за правилами олігархів», - зазначила Рулофс.

Нагадаємо також, що адвокат Саакашвілі розповів стратегію захисту його клієнта.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: