«Офшори в справі Насірова»: НАБУ цікавиться швейцарським рахунком компанії

Читать на русском
В Антикорупційному бюро просили доступ для швейцарських колег до документів компанії, що фігурує в справі Романа Насірова.

Детективи Національного антикорупційного бюро просили суд про надання компетентним органам Швейцарії тимчасового доступу до документів компанії RN Group Limited, які перебували в швейцарських банках.

Про це йдеться в оприлюдненому в кінці листопада постанові Солом'янського районного суду Києва, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Зокрема бюро просило надати доступ іноземним органам до рахунків і речам компанії RN Group Limited з острова Тартола Британських Віргінських островів, які перебували в банку Union Bancaire Privee і інших банках Швейцарської Конфедерації.

Однак суд відмовив у задоволенні такого клопотання через неявку детектива на засідання.

Як відомо, ще в серпні 2016 року у справі про незадекларованому майні тодішнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова з'явилася інформація про знайдені офшори, на які перераховували хабара посадовим особам ДФС. Тоді НАБУ повідомило, що посадові особи ДФС при пособництві посадових осіб Київської митниці, є учасниками злочинної схеми митного оформлення товарів з недостовірним декларуванням товарів і істотним заниженням митної вартості, шляхом підробки або заміни супровідних документів на вантаж, підміни товару на більш дешевий товар-прикриття, митна вартість яких менше, ніж реальних товарів, які імпортуються.

На думку детективів, посадові особи ДФС та Київській митниці отримують неправомірну вигоду, яка невстановленими суб'єктами господарювання перераховується офшорним компаніям, які контролюють посадові особи ДФС і особи з їх близького оточення.

Нагадаємо, НАБУ підозрює чиновників Міністерства юстиції в розтраті пристойної суми.

Раніше в Бюро розповіли, чому прийшли до Мін'юсту з обшуками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: