Лагард розповіла, про що домовилася з Порошенком

Читать на русском
Український глава держави обговорив з главою Міжнародного валютного фонду майбутнє антикорупційного суду.
Петро Порошенко і Крістін Лагард

У телефонній розмові президент України Петро Порошенко пообіцяв директору-розпоряднику Міжнародного валютного фонду Крістінг Лагард внести до Верховної Рада України законопроект про антикорупційний суд в найближчі дні.

Про це йдеться в офіційній заяві МВФ, пише «Слово і Діло».

«У мене була відкрита і конструктивна дискусія з президентом Порошенко щодо зусиль України в боротьбі з корупцією, що є очікуваним для українського суспільства і має вирішальне значення для підвищення прозорості, підзвітності та створює умови для сталого зростання», – зазначила Лагард.

За її словами, в розмові з Порошенком вони погодилися, що швидке створення антикорупційного суду є важливим доповненням зусиль України в боротьбі з корупцією.

«У зв'язку з цим я підтримала плани президента (Порошенко – Ред.) про внесення законопроекту до парламенту в найближчі дні, згідно з рекомендаціями Венеціанської комісії та минулим угодами в рамках програми МВФ», – заявила директор-розпорядник МВФ.

Нагадаємо, прес-служба Порошенко заявила, що президент обговорив з Лагард створення антикорупційного суду.

Раніше Порошенко заявив, що самостійно підготує і внесе законопроект про Вищий антикорупційний суд, якщо до початку наступного тижня цього не зроблять народні депутати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: