У Порошенка візьмуться за законопроект про Вищий антикорупційний суд

Читать на русском
Петро Порошенко заявив, що самостійно підготовить і внесе законопроект про Вищий антикорупційний суд, якщо до початку наступного тижня цього не зроблять народні депутати.

Президент України Петро Порошенко заявив, що самостійно підготовить і внесе законопроект про Вищий антикорупційний суд, якщо до початку наступного тижня цього не зроблять народні депутати.

Про це президент написав на своїй сторінці в Twitter, передає «Слово і Діло».

«3автра вже місяць, як я звернувся до Верховної Ради України з пропозицією щодо прискорення процесу створення Вищого антикорупційного суду», — підкреслив президент.

За його словами, термін пояснюється бажанням створити максимально сприятливі умови для ухвалення відповідного закону.

Антикорупційний суд: чи допоможе новий орган викорінити хабарництвоСтворення антикорупційного суду наразі стало для АП одним із ключових питань, хоча ще донедавна у глави держави була протилежна позиція. Які шанси, що нова структура стане на шлях на боротьби з корупцією, розповіли експерти.

Глава держави наголосив, що проект закону на стадії написання «мав би бути узгоджений між різними політичними силами».

«Моя пропозиція все ще в силі. Однак якщо до початку наступного тижня я не побачу прогресу, протягом семи-десяти днів самостійно підготую та внесу відповідний законопроект. Прошу народних депутатів зняти з порядку денного старий законопроект «Про антикорупційні суди», як це рекомендувала Венеціанська комісія, і розчистити простір для нового проекту», — наголосив Порошенко.

Нагадаємо, ЄС закликав створити антикорупційний суд в Україні з дотриманням рекомендацій Венеційської Комісії.

Також глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард нагадала, що потрібно впровадити незалежний антикорупційний суд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: