Антикорупційний суд: Порошенко пропонує створити робочу групу

Читать на русском
Представниця президента у Верховній Раді зазначила, що в бюджеті на 2018 рік уже передбачена достатня сума коштів для створення й фінансування антикорупційного суду.

Для напрацювання законопроекту про створення антикорупційного суду президент Петро Порошенко пропонує створити депутатам робочу групу.

Про це заявила представниця президента у Верховній Раді Ірина Луценко на брифінгу після погоджувальної ради 17 жовтня, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Президент закликає парламент створити робочу групу й напрацювати законопроект, який подати на узгодження, й він його, узгоджений з усіма фракціями, внесе до парламенту, визначить його як невідкладний і запропонує Верховній раді невідкладно розглянути цей спільний законопроект», – сказала Луценко.

Вона додала, що в бюджеті на 2018 рік уже передбачена достатня сума коштів для створення та фінансування антикорупційного суду.

Порошенко також закликає включити законопроект про зняття депутатської недоторканності до порядку денного парламенту.

Венеційська комісія відхилила законопроект щодо антикорупційного суду – ПарубійСпікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що Венеційська комісія закликала відкликати законопроекти, які передбачають створення антикорупційного суду.

«Щоб зняти будь-які інсинуації, щоб залишитися послідовним, президент вніс черговий законопроект про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо недоторканності народних депутатів. Номер законопроекту 7203. Він уже зареєстрований у Верховній Раді.
Президент визначив цей законопроект як невідкладний, тому він закликає цей законопроект включити до порядку денного», – сказала Луценко.

Щодо вимоги про зміну виборчого законодавства, то, за словами представниці президента, з цим має визначитися сама Верховна Рада.

«Третя вимога – це вимога про зміну закону про вибори. Президент неодноразово закликав депутатів як коаліції, так і опозиції сісти, провести консультації. Бо це питання самого парламенту – як вони планують провести наступні вибори до Верховної Ради», – зазначила вона.

«Просимо нардепів зібратися, провести консультації й вирішити, який закон підтримуватимуть депутати 8-го скликання», – підсумувала Луценко.

Раніше президент запропонував зміни до Конституції щодо депутатської недоторканності.

Також відзначимо, що група депутатів України заблокували роботу Погоджувальної ради парламенту, коли там мала виступити Ірина Луценко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: