Геращенко назвала нову дату обміну полоненими

Читать на русском
В Україні анонсували наймасштабніший обмін полоненими, який має відбутися ще до Нового року.

В Україні анонсували наймасштабніший обмін полоненими, який має відбутися ще до Нового року.

Про це заявила представниця гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи в Мінську Ірина Геращенко в кулуарах Верховної Ради, пише «Слово і Діло» з посиланням на телеканал «112 Україна».

«Якщо нічого не зірветься, ми звільнимо наших 74 героїв ... Якщо все це вийде, над чим ми зараз працюємо, це буде наймасштабніше звільнення, тому що йдеться про те, що 74 громадянина ми маємо звільнити й передати 306 осіб у рамках тих домовленостей, про які зараз ідеться», – сказала Геращенко.

За її словами, деталі обміну, зокрема прізвища й дати, мають залишитися неоголошеними до певного часу.

«Звичайно, поки жодних деталей ані за прізвищами, ані за списком, ані за датою ми сказати не можемо, щоб усе відбулося. Щойно ми будемо готові це зробити, інформація буде оприлюднена», – уточнила представниця України в ТКГ в Мінську.

Обмін полоненими: Геращенко назвала, кого хочуть звільнити в першу чергуГеращенко заявила, що серед 158 заручників, яких утримують бойовики на території ОРДЛО, є 10 жінок.

Раніше повідомлялося, що обмін полоненими може відбутися за формулою 306 на 74. Українська сторона готова до будь-яких компромісів.

Також новий ватажок «ЛНР» стверджує, що в ОРЛО не мають наміру зривати запланований обмін полоненими на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: