Полонені бойовики не хочуть повертатися на окуповані території

Читать на русском
За повідомленням уповноваженого ВР з прав людини, бойовики не хочуть повертатися на окуповані території.
Полонені бойовики

Тільки 5% полонених сепаратистів, які перебувають в українських в'язницях, погодилися повернутися в самопроголошені ЛНР і ДНР.

Про це повідомила уповноважений ВР з прав людини Валерія Лутковська, пише «Слово і Діло».

«Робочі групи, що складаються з представників офісу уповноваженого, спостерігачів ОБСЄ і співробітників СБУ проводили опитування тих, хто є в списках на обмін утримуваних, і фіксували, чи хочуть вони повертатися на непідконтрольну Києву територію. За інформацією представника робочої групи, тільки 5% опитаних погодилися на передачу на непідконтрольну територію в рамках обміну», - сказала Лутковська.

Довідка переселенця зв'язує по руках і ногах – волонтерВолонтер Леся Литвинова розповідає про проблеми, з якими стикаються переселенці з окупованих територій.

Чиновник зазначила, що перший етап верифікації утримуваних осіб завершився, представники офісу уповноваженого Ради з прав людини відвідали усі передбачені процедурою, установи утримання людей під вартою.

Бойовики ОРЛО третій день не видають тіла загиблих українських бійцівПредставники ОРЛО третій день затримують передачу тіл загиблих українських військовослужбовців.

До складу робочих груп входили також представниці самопроголошених ДНР і ЛНР - матері і дружини тих, хто утримується в місцях позбавлення волі на підконтрольній Києву території.

Опитування полонених фіксували на відео, як докази прозорості та примусової відповіді.

Нагадаємо, що в ОРДЛО завершився процес верифікації осіб, які вчинили злочинні дії проти України, але яких можна помилувати, заради звільнення полонених українців.

Відзначимо, що Росія вимагає від України звільнення 640 правопорушників в обмін на 128 українських заручників.

А 6 січня 2017 року народний депутат Надія Савченко пообіцяла оприлюднити списки військовополонених і зниклих без вісти та виконала свою обіцянку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: