Війна на Донбасі: бійці розповіли про рівень мотивації на передовій

Читать на русском
Бійці 58-ї окремої мотопіхотної бригади спростовують інформацію про занепад бойового духу, поширювану російськими ЗМІ.
Ілюстративне фото

У соцмережах на тематичних пабліках з'явилася інформація про те, що командування ЗСУ нібито виводить із зони АТО 58-у окрему мотопіхотну бригаду через «занепад бойового духу».

Серед іншого, про це повідомили впливові російські ЗМІ, посилаючись на ватажків незаконної «ЛНР», які заявили про «низький морально-психологічний стан» бійців бригади.

Як з'ясувало «Слово і Діло», ці дані не відповідають дійсності: підрозділ перебуває на передовій у Луганській області й не збирається нікуди йти.

«Ми не маємо права розголошувати інформацію про свої переміщення й про будь-яке рішення Генштабу, але дані про те, що в когось тут упав бойовий дух, – нісенітниця й провокація. Дивно, що хтось іще вірить у таку єресь», – прокоментував нам один із бійців підрозділу.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко планує збільшити фінансування ЗСУ на 2018 рік до 84 мільярдів гривеньСказано 14 жовтня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

У бригаді також говорять, що менше тижня тому на одному з телеканалів вийшов сюжет, де бійці 58-ї мотопіхотної бригади повідомляють про підготовку операції з переміщення деяких своїх опорних пунктів на Бахмутській трасі. Ці переміщення дозволені Мінськими домовленостями, але можуть мати дуже негативні наслідки для терористів «ЛНР»: якщо підрозділи ЗСУ просунуться в тій частині передової ще буквально на кілометр, то бойовики виявляться в невигідній із тактичної точки зору низовині.

«Можливо, саме ця інформація розлютила протилежну сторону й стала причиною поширення фейків. Бойовий дух у нас, повірте, не падав», – підсумував боєць.

Нагадаємо, в понеділок у фонді «Повернись живим» спростували інформацію про те, що бійцям на передовій нібито не вистачає теплого одягу та їжі, й назвали реальні потреби ЗСУ на Донбасі. Раніше стало відомо, що згідно з нормативами, нову зимову форму цього року на передовій отримають не всі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: