Війна на Донбасі: стало відомо,в чому мають потребу бійці ЗСУ

Читать на русском
Поки в мережі поширюються фейкові новини про потреби бійців АТО в теплому одязі, волонтери шукають для передової тепловізори, аптечки і транспорт.
Фото з відкритих джерел

В українському сегменті Facebook із настанням холодів почали з'являтися повідомлення про те, що бійцям на передовій АТО не вистачає теплого одягу та їжі.

Як розповіли «Слову і Ділу» волонтери, що забезпечують бійців на фронті, ці «новини» не відповідають дійсності: на передовій немає потреб у їжі й одязі.

Однак військові потребують інших засобів для ведення бойових дій. За даними волонтерів, попри на те, що Міноборони почало закупівлю оптики і приладів нічного бачення, технологічне забезпечення – це все ще один із важливих пунктів армійських потреб.

«Прилади оптичні, по-хорошому, повинні бути на кожному опорному пункті. Тепловізори і приціли, в прямому сенсі слова, рятують життя, проте, велику частину цих потреб продовжують закривати волонтери. Також є потреба в проведенні якісного інструктажу, наприклад, зі снайперської та саперної справи», – розповіли нам у фонді «Повернись живим».

Якість або кількість: чи дочекається армія нових видів зброїШанси переозброїти українських військових на передовій на нові зразки озброєнь вкрай малі через недофінансування.

Також, за словами волонтерів, є необхідність у нових індивідуальних аптечках (вартість однієї з підсумками – близько $110) і в транспорті. Наприклад, у позашляховиках для перевезення особового складу та продовольства.

Нагадаємо, раніше стало відомо про те, що зимову форму в зоні АТО цього року отримають не всі, а лише ті солдати, які розпочнуть службу цього року, або ті, у яких термін експлуатації форми закінчився відповідно до нормативів Міноборони.

Раніше журналіст «Слова і Діла» Денис Попович розповів, як змінилася, в тому числі в плані матеріально-технічного забезпечення, українська армія за три останні роки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: