Обшуки, затримання та арешт: формула Саакашвілі та імпічмент Порошенка

Читать на русском
Тарас Загороднійполіттехнолог

Все закрутилося ще з моменту позбавлення громадянства, але зараз стало набагато серйозніше. Таке враження, що в оточенні АП завелися прямі агенти Тимошенко, тому що дії щодо Саакашвілі непрофесійні й фактично відродили його з попелу, зробили з нього великого лідера, який вивів людей під те, що їм зрозуміло, – імпічмент.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політтехнолог Тарас Загородний, оцінюючи ситуацію з обшуками та затриманням Саакашвілі.

«Як би там не було, але люди прийшли на марш Саакашвілі, що вже остаточно почало нервувати АП. Мабуть, дійшли висновку, що прийшов час щось із цим робити. В результаті вони отримають ще більшу відповідь, тим паче, що 10 числа Саакашвілі планує нову ходу, яка може залучити ще більше людей, адже тепер зрозуміло, кого варто боятися», – зазначив політтехнолог.

На його думку, дії щодо Саакашвілі абсолютно алогічні, але навряд чи з політиком щось зроблять.

«Хіба що видворять його до Нідерландів або ще кудись, але це не означає, що він не повернеться», – додав експерт.

Не дуже розумно взагалі було від самого початку зачіпати Саакашвілі, тому що він, по суті, «потонув» у нашій країні й жодної небезпеки не становив. Зате тепер це людина, готова об'єднати багатьох буйних.

«Те, що відбувається зараз, є реакцією системи, яка намагається щось робити. Але бурхлива реакція може закінчитися погано», – припустив Загородний.

«Не потрібно було його чіпати взагалі. Нехай би їздив, щось організовував. Але після того, як його позбавили громадянства, влада сама перевела його в зовсім іншу площину», – пояснив експерт.

Він не виключив, що зараз ситуація піде за наростанням. У країні з'явився лідер опозиції, за яким готові піти багато людей із різних партій, уточнив фахівець.

«Реформ немає, корупція величезна, брехня на кожному кроці, ціни зростають – ось підсумки. Він мобілізуватиме невдоволення. Як показав марш за імпічмент, йому це вдається. Прийшло більше людей, ніж очікувалося. Це говорить про те, що реагує Київ, а всі головні події відбуваються за підтримки столиці. Це страшно лякає чиновників», – констатував він.

Вірю – не вірю: кому б українці віддали перевагу на виборахАналітики Слова і Діла проаналізували, як змінилися за рік уподобання українців і що було б, якби вибори відбулися сьогодні.

Політтехнолог зазначив, що навіть якщо зараз провернуть справу з депортацією, то й тут не все однозначно.

«Що робити, якщо він знову прориватиме кордон? Щоб цього всього не було, не потрібно давати приводи. А в нас ніхто нічого робити не хоче. Тому й отримали такий результат. Саакашвілі вдало знайшов формулу – не за революцію, а за демократичну зміну влади. Тобто за закон про імпічмент. І тепер багато сил проголосують за закон, у тому числі й друзі з коаліції», – резюмував Тарас Загородний.

Нагадаємо, силовики затримали Міхеіла Саакашвілі. За інцидентом до зали ВР був викликаний генпрокурор. Саакашвілі залишили під цілодобовим домашнім арештом.

Адвокат Павло Богомазов повідомив, що Саакашвілі «озвучили, що його підозрюють у сприянні поваленню державного режиму».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: