У БПП висловили позицію щодо затримання Саакашвілі

Читать на русском
У фракції Блоку Петра Порошенка вважають досить вагомою інформацію Юрія Луценка щодо можливої співпраці лідера партії Рух нових сил Міхеіла Саакашвілі з олігархом Сергієм Курченком.

У фракції «Блоку Петра Порошенка» вважають «досить вагомою» інформацію Юрія Луценка щодо можливої співпраці лідера партії «Рух нових сил» Міхеіла Саакашвілі з олігархом-утікачем Сергієм Курченком.

Про це «Слову і Ділу» розповів народний депутат від БПП Олександр Бригинець.

«По-моєму, тут жодної політики, виключно кримінал і загроза національній безпеці України. Генпрокурор чітко сказав, що виявлені факти співпраці Саакашвілі з оточенням Янковича, зокрема з Курченком. У нас немає підстав не довіряти генеральному прокурору. Коли буде суд, очевидно, що він буде відкритим. І на ньому будуть оприлюднені всі дані, відомі слідству. Тому важко припустити, що в такій резонансній справі слідство оперуватиме якимись слабкими або надуманими фактами. Я абсолютно переконаний, що наші спецслужби не затримували б Саакашвілі, не володіючи абсолютно аргументованими підставами для цього», – сказав нардеп.

За його словами, скоріш за все, під час підготовки акцій, які організував Саакашвілі, відбувалося багато переговорів і проводилося багато фінансових операцій.

«Як я розумію, якісь із цих операцій дали причину підозрювати Саакашвілі у співпраці з Курченком, а значить, із російськими спецслужбами. Поки що інформація, вже надана генпрокурором, є, на нашу думку, досить вагомою, щоб скласти свою думку про ситуацію», – зазначив Бригинець.

Нагадаємо, сьогодні правоохоронці затримали екс-губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі. Йому оголосили про підозру в скоєнні злочину. Санкція статті 256 передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від трьох до п'яти років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: