США відмовилися від участі в договорі ООН з міграції

Читать на русском
Влада США прийняла рішення вийти з Нью-Йоркської декларації про біженців та мігрантів, яка передбачає прийняття в 2018 році масштабного договору з проблем міграції.

Влада США прийняла рішення вийти з Нью-Йоркської декларації про біженців та мігрантів, яка передбачає прийняття в 2018 році масштабного договору з проблем міграції.

Про це заявили в постпредстві США при ООН, передає «Слово і Діло».

Які країни світу прихистили найбільше біженців?За даними ООН, у світі налічується майже 66 млн біженців і переміщених осіб: «Слово і Діло» розібралося, в яких країнах знайшла притулок найбільша частина з них.

«Нью-Йоркська декларація містить численні положення, які несумісні з політикою США в області імміграції та прийому біженців і з принципами адміністрації (президента США Дональда - ред.) Трампа. У результаті президент Трамп вирішив, що США припинять свою участь в процесі прийняття договору, який був спрямований на досягнення міжнародного консенсусу в ООН в 2018 році», - наводять західні ЗМІ витяги з американського заяви.

Згідно із заявою, Вашингтон сам «вирішить, як краще контролювати свої кордони, і кому дозволяти в'їхати в країну». Американська сторона підкреслила, що підхід, викладений в Нью-Йоркській декларації, суперечить «суверенітету США».

ЗМІ нагадують, що Нью-Йоркська декларація була одноголосно схвалена 193 членами Генеральної Асамблеї ООН у вересні 2016 року. Документ закликав захищати права біженців, допомагати їм у поселенні на новому місці, гарантувати можливості здобути освіту і роботу.

Раніше ООН звинуватила Саудівську Аравію в загибелі мігрантів з Ємену.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: