В ООН засудили запуск ракети КНДР

Читать на русском
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш рішуче засудив останній запуск балістичної ракети Північною Кореєю.
Антоніу Гутерриш

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш рішуче засудив останній запуск балістичної ракети Північною Кореєю.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на Deutsche Welle.

Південна Корея у відповідь КНДР запустила свої ракетиУ відповідь на запуск балістичної ракети КНДР Південна Корея завдала високоточні ракетні удари по навчальних цілях.

«Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш рішуче засудив останній запуск північнокорейської балістичної ракети», - йдеться в повідомленні.

Також зазначено, що він закликав Пхеньян «утриматися від подальших дестабілізуючих кроків». На запуск КНДР балістичної ракети також відреагували в НАТО і ЄС.

Зокрема, генсек НАТО Йенс Столтенберг назвав дії Північної Кореї «черговим порушенням численних резолюцій Радбезу ООН, яке підриває регіональну і міжнародну безпеку».

А офіційний представник глави європейської дипломатії Федеріка Могеріні охарактеризувала пуск ракети як «ще одну серйозну провокацію» і «неприйнятне порушення міжнародних зобов'язань» КНДР.

Канцлер ФРН Ангела Меркель підкреслила, що в світлі нових ракетних випробувань Північної Кореї «важливіше, ніж будь-коли раніше, разом протистояти загрозі міжнародній безпеці з боку Пхеньяна».

Також повідомляється, що з ініціативи США, Японії і Південної Кореї вже сьогодні відбудеться екстрене засідання Ради Безпеки ООН, на якому будуть обговорюватися нові ракетні випробування КНДР.

Як повідомлялося, раніше президент США Дональд Трамп заявив, що пуск ракети КНДР не змінює підхід США до підходу до північнокорейського питання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: