Російська православна церква спробувала врятувати українську «дочку»

Читать на русском
Російська православна церква хоче вивести Українську православну церкву (Московського патріархату) з-під дії закону про релігійні організації, центр управління яких знаходиться в державі-агресорі.

Російська православна церква (РПЦ) хоче вивести Українську православну церкву (Московського патріархату) з-під дії закону про релігійні організації, центр управління яких знаходиться в державі-агресорі.

Таку думку висловив «Слову і Ділу» Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський, вікарій Київської митрополії УПЦ Олександр (Драбинко), коментуючи відповідні рішення Архієрейського собору РПЦ.

«Зроблена спроба вивести Українську православну церкву з поля дії цього закону, захистити її, так можна сказати», - зазначив Митрополит Олександр.

Нагадаємо, що 30 листопада Архієрейський собор Російської православної церкви закріпив в статуті РПЦ «особливий статус» Української православної церкви (Московського патріархату), зазначивши, що керівництво релігійної організації знаходиться в Києві.

«Церковні закони» винесли тоді, коли може піднятися велика кількість прихожан – ТарутаНародний депутат Сергій Тарута пояснив, в чому може бути небезпека прийняття «церковних законів» зараз.

У той же час, в парламенті зареєстровано законопроект «Про особливий статус релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться в державі, яка визнана Верховною Радою України державою-агресором» (№4511).

Він передбачає надання відповідним органам державної влади в Україні важелів, які дозволяють реагувати на використання релігійних факторів для дестабілізації ситуації в країні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: