«Церковні закони» винесли тоді, коли може піднятися велика кількість прихожан – Тарута

Читать на русском
Народний депутат Сергій Тарута пояснив, в чому може бути небезпека прийняття «церковних законів» зараз.

Народний депутат Сергій Тарута повідомив, що «церковні закони» все ще остаточно не зняті з порядку денного.

Про це він заявив в ефірі Голос Столиці, передає «Слово і Діло».

«Зараз це дуже небезпечно. Я думаю, що потрібно було приймати ці закони в 2014 році, тоді ситуація була інша. Суспільство воювало, і консолідація була колосальна. І я думаю, що не було б біля парламенту таких протестів, якби ми це зробили в 2014 році», - заявив нардеп.

Як вважає політик, в даному питанні було втрачено багато часу.

«Ми втратили час, винесли це тоді, коли може підняти досить велика кількість прихожан. Вчора їх підняли, вони були там. З точки зору процедури, вона відкладена. Коли повернеться в зал? В цьому році вже точно не повернеться», - підкреслив Тарута.

«Церковні закони» та інші «гріхи» влади: особливий статус для УПЦ МП і можливі наслідкиМитрополит Олександр (Драбинко) поділився міркуваннями з приводу ініціативи щодо внесення в Раду «церковних законів».

Як відомо, мова йде про два резонансні законопроекти - №4128 і №4511.

У коментарі «Слову і Ділу» митрополит УПЦ МП Олександр (Драбинко) розповів про можливі наслідки в разі прийняття законів.

Відомо, що зміни в «церковні закони» допускають, що релігійні організації, керівні центри яких знаходяться в державі, визнаній в Україні «країною-агресором», зможуть призначати митрополитів і єпископів тільки за погодженням з органами влади.

У прес-службі УПЦ МП назвали законопроекти №№4511 і 4128 «антирелігійними». У Всесвітній раді церков направили листа керівництву України та закликали відкликати законопроекти. Під ВР почалися масові протести. Тим часом, у Ватикані висловили стурбованість щодо ситуації.

У підсумку, Верховна Рада відклала розгляд «церковних законів».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: