Данія заборонила «Північний потік-2»

Читать на русском
Данія ухвалила закон, який забороняє проходження російського газопроводу Північний потік-2 через її територіальні води.

Данія ухвалила закон, який забороняє проходження російського газопроводу «Північний потік-2» через її територіальні води.

Як інформує «Слов і Діло», про це повідомляє «Радіо Свобода».

Цей захід дозволяє уряду забороняти створювати трубопровідні проекти, керуючись міркуваннями безпеки або зовнішньої політики. Раніше питання зовнішньої політики та політики безпеки не були вагомою підставою для того, щоб регулюючі органи забороняли трубопроводи в територіальних водах Данії.

Як повідомлялося раніше, в Євросоюзі існують розбіжності з питання про будівництво газопроводу «Північний потік-2» для транспортування російського газу до Європи, й країнам-учасницям ЄС найближчим часом навряд чи вдасться прийти до консенсусу з цього питання.

Нагадаємо, голова Європейської ради закликав країни ЄС швидко підготувати законодавство, яке може перешкодити в реалізації проекту Nord Stream 2.

Раніше повідомлялося, що Україна може втратити до 3% ВВП через «Північний потік-2».

За словами голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва, збереження транзиту природного газу має стратегічне значення не лише з економічної точки зору, але й для стримування подальшої російської агресії проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: