Посол США розповіла, скільки Україна втратить через «Північний потік-2»

Читать на русском
Північний потік знизить транспортування газу через Україну, що може призвести до втрат у розмірі до 3 відсотків ВВП країни.

Будівництво нового газопроводу «Північний потік-2» російським «Газпромом» завдасть Україні значних збитків, які можуть становити до 3% валового внутрішнього продукту.

Про це заявила посол США в Україні Марі Йованович на конференції Oil & Gas у Києві, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Північний потік знизить транспортування газу через Україну ... Це може призвести до втрат у розмірі до 3% ВВП країни», – сказала вона.

Санкції США топлять кредитоспроможність «Газпрому» – Moody`sНовий пакет санкцій США шкодить кредитоспроможності «Газпрому» і всього паливно-енергетичного комплексу Росії і послаблюють позицію РФ на переговорах про транзит російського газу через Україну.

З початку цього року ЄК намагається отримати мандат від країн-членів ЄС на переговори про умови експлуатації «Північного потоку-2» через Балтійське море. Поки їй це не вдається.

Україна виступає категорично проти будівництва Nord Stream-2, називаючи його політично мотивованим і пропонуючи ЄС створити консорціум із залученням європейських компаній для управління наявним більш ефективним маршрутом транспортування через Україну.

За словами голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва, збереження транзиту природного газу має стратегічне значення не лише з економічної точки зору, але й для стримування подальшої російської агресії проти України.

Данія та Литва мають намір впливати на Єврокомісію для ретельнішого ставлення до проекту «Північний потік-2».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: