Дві країни проти будівництва «Північного потоку-2»

Читать на русском
Данія і Литва мають намір впливати на Єврокомісію для більш ретельного ставлення до проекту Північний потік-2.

Данія і Литва мають намір впливати на Єврокомісію для більш ретельного ставлення до проекту «Північний потік-2».

Про це у вівторок, 26 вересня, повідомляє «Інтерфакс-Україна», посилаючись на заяву голови литовського МЗС Лінаса Лінкявічуса на спільній із данським колегою Андерсом Самуельсеном прес-конференції у Вільнюсі, пише «Слово і Діло».

Так, міністри закордонних справ двох країн розкритикували плани розширення газопроводу Nord Stream, прокладеного по дну Балтійського моря між Росією і Німеччиною. Литва та Данія вважають, що проект збільшить залежність Європи від російського газу і завдасть удару по Україні як по країні-транзитеру газу.

«Ми узгодимо наші аргументи так, щоб дійсно вплинути, адже позиція зрозуміла, політична установка висловлена ​​не раз», - заявив Лінас Лінкявічус.

Відзначається, що учасники проекту Nord Stream 2 дистанціюються від того, щоб газопровід проходив по дну Балтійського моря і до потрапляння в Німеччину перетинав територіальні води Данії.

Датський уряд стверджує, що отримав таке прохання і оцінює його, проте одночасно готує законопроекти, які б дозволили блокувати газопровід з причин політики внутрішньої і зовнішньої безпеки.

Водночас Данія в односторонньому порядку не піде на бойкот всього проекту і спробує вплинути на Єврокомісію.

Як відомо, в Німеччині хочуть відмовитися від п'яти проектів «Північного потоку».

Також Україна запропонувала ЄС альтернативу «Північному потоку-2».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: