Євросоюз наполягає на марності Північного потоку-2

Читать на русском
Газопровід Північний потік 2 не представляє пріоритетного інтересу для газопостачання Євросоюзу.

Газопровід Північний потік 2 не представляє пріоритетного інтересу для газопостачання Євросоюзу.

Про це заявив член Європейської комісії з енергетики і кліматичних змін Мігель Аріас Каньєте на прес-конференції, представляючи в Брюсселі у п'ятницю, 24 листопада, пише «Слово і Діло».

«Північний потік» - це не PCI (проекти спільного інтересу ЄС, - ред.)», - сказав Аріас Каньєте.

За його словами, щоб інфраструктура була включена у список PCI, вона повинна бути вкрай необхідною для постачання ЄС, чого в Брюсселі не спостерігають щодо Північного потоку-2. Він також знову висловив сумніви в комерційному характері проекту, підозрюючи політичні мотиви.

При цьому член ЄК визнав перспективу збільшення газового імпорту в Євросоюз.

«Впровадження енергоефективності при опаленні будівель скоротить споживання газу, але тим часом європейське виробництво газу буде знижуватися. Іншими словами, рівень імпорту продовжить підвищуватися. Ми потребуватимемо газ, але ми хочемо створити необхідні інфраструктури, щоб гарантувати безпеку газопостачання», - пояснив Аріас Каньєте.

Він наполягав на розвитку мережі інтерконекторів і реверсних подач газу, висловивши надію, що в майбутніх європейських бюджетах для цього передбачатимуться кошти.

Нагадаємо, другу гілку газопроводу планують побудувати з Росії до Німеччини дном Балтійського моря, через що проект підпадає під дію як німецького, так і міжнародного права.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: