Росія пояснила критику США щодо «Північного потоку-2»

Читать на русском
Будівництво газопроводу Північний потік 2 не передбачає припинення транзиту російського газу через Україну.

Будівництво газопроводу Північний потік 2 не передбачає припинення транзиту російського газу через Україну.

Про це заявила заступник директора департаменту інформації і друку МЗС РФ Анастасія Федорова, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Що стосується України, то концепція будівництва Північного потоку 2 не має на увазі припинення транзиту російського газу по діючих газопроводів», - сказала вона.

Також Федорова підкреслила, що збереження транзиту газу через Україну було б можливим тільки в разі надання Києвом конкурентоспроможних тарифів на транзит і нівелювання відомих транзитних ризиків, включаючи зняття всіх претензій і скасування абсурдних позовів щодо Газпрому.

Відзначається, що неприйняття в США Північного потоку 2 пов'язано з боротьбою за європейський газовий ринок, противники проекту переслідують власні цілі або намагаються нашкодити Росії, вважають в МЗС РФ.

«Нам і багатьом нашим партнерам в Євросоюзі даний проект бачиться надзвичайно важливим з точки зору поставок в ЄС трубопровідного газу, потреба європейських споживачів в якому з роками буде тільки зростати в силу як падіння власного видобутку в Європі, так і стійкого попиту на даний енергоносій», - зазначає Федорова.

Як відомо, в Німеччині хочуть відмовитися від п'яти проектів «Північного потоку».

Також Україна запропонувала ЄС альтернативу «Північному потоку-2».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: