Киянина засудили на 12 років за держзраду

Читать на русском
Київський суд визнав жителя столиці винним у державній зраді і роботі на російські спецслужби і засудив його до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Київський суд визнав жителя столиці винним у державній зраді і роботі на російські спецслужби і засудив його до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це «Слову і Ділу» повідомили в прес-службі СБУ.

Відзначається, що обвинувачений був підполковником Головного розвідувального управління генштабу збройних сил СРСР і був «розконсервований» російськими спецслужбами після початку російської агресії проти України.

«Він отримав завдання через підкуп залучати до «співпраці» українських військовослужбовців для отримання відомостей про бойові частини і підрозділи Збройних Сил України в районі проведення антитерористичної операції», - йдеться в повідомленні СБУ.

У СБУ додали, що в Києві колишній офіцер запропонував «співпрацю» командиру одного з підрозділів бригади Збройних Сил України.

«Луганська хунта»: чого чекати від виконувача обов'язків ватажка «ЛНР»Новопризначений ватажок ОРЛО хоч і заявив про курс на союз із Росією та об'єднання з ОРДО, однак навряд чи цим займеться.

«У квітні 2016 співробітники СБ України затримали агента в пункті пропуску «Сеньківка» в Чернігівській області. Він прямував на територію Брянської області для зустрічі з представником російської військової розвідки», - відзначають в СБУ.

У відомстві додали, що під час огляду речей російського агента правоохоронці виявили приховані під підкладкою верхнього одягу секретні документи.

Повідомляється, що російські спецслужби мали отримати інформацію про систему фортифікаційного облаштування однієї з бригад ВСУ в районі проведення антитерористичної операції і диспозиції українських військових підрозділів.

Деснянський районний суд Києва визнав затриманого винним у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада) і призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на дванадцять років з конфіскацією всього належного йому майна.

Як раніше повідомлялося, СБУ перекрила канал постачання бойовиків ІГІЛ в Євросоюз.

Нагадаємо також, що СБУ почала розслідування відносно трьох кримських депутатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: