СБУ перекрила канал постачання бойовиків ІДІЛ до Євросоюзу

Читать на русском
До злочинної групи входять громадяни азіатських країн, РФ та України, які сповідують радикальні ісламістські релігії та причетні до діяльності терористичного угруповання Ісламська держава.

Служба безпеки України затримала злочинну групу, пов'язану з терористичною організацією «Ісламська держава», що створила канал нелегальної міграції до Європи.

Про це в своєму Facebook повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган, передає «Слово і Діло».

«Прокуратурою Київської області спільно з працівниками СБУ затримана група осіб, які налагодили канал нелегальної міграції шляхом виготовлення підроблених документів (паспортів громадянина України, паспортів громадянина України для виїзду за кордон та ін.) та їх збуту українцям та громадянам іноземних країн», – написала вона.

Було встановлено, що до злочинної групи входять громадяни азіатських країн, РФ та України, які сповідують радикальні ісламістські релігії та причетні до діяльності терористичного угруповання «Ісламська держава».

За даними ГПУ, під час проведення в рамках кримінального провадження заходів встановлено, що зловмисники за організацію каналу нелегального переправлення громадян України та іноземців до країн Західної Європи шляхом виготовлення підроблених документів отримують у замовника грошові кошти в сумі 6 тисяч доларів США.

У вартість так званої послуги входить виготовлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, виготовлення паспорта громадянина України, організація безперешкодного проходження прикордонного контролю під час перетину Державного кордону України шляхом надання інструкцій та вказівок.

«За результатами проведення санкціонованих обшуків за адресами проживання зловмисників вилучені 15 підроблених паспортів та готівкові кошти в розмірі 108 тисяч гривень. На підставі статті 208 КПК України затримані 3 особи. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», – повідомила Сарган.

Служба безпеки України розпочала заочне розслідування щодо трьох депутатів Севастопольської міськради, які голосували за приєднання Криму до Росії.

Також, за даними СБУ, РФ веде цілеспрямовану роботу з фальсифікації виборів президента України в 2019 році.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: