На заводі в Запорізькій області СБУ проводить обшук

Читать на русском
В СБУ в Запорізькій області офіційно цю інформацію не підтверджують, але й не спростовують.

СБУ 28 листопада проводить обшуки на заводі «Перетворювач».

Про це кореспонденту «Укрінформу» повідомили на ПрАТ «Завод «Перетворювач», пише «Слово і Діло».

«Сьогодні вранці (28 листопада – ред.) на територію підприємства прибули близько 40 працівників СБУ в Запорізькій області. В тому числі й озброєні люди. Зараз у приміщеннях заводоуправління проводяться обшуки», – повідомили на підприємстві.

В управлінні СБУ в Запорізькій області інформацію про проведення обшуків підтвердили, зазначивши, що «ці дії здійснюються в рамках розслідування раніше відкритого кримінального провадження». В чому саме підозрюється керівництво підприємства та за якою статтею КК України відкрите кримінальне провадження, офіційно не повідомляється.

Відеофіксація обшуків: чи припиняться «наїзди» на бізнесВерховна Рада запровадила обов'язкову відеофіксацію обшуків, а особи можуть скористатися адвокатом під час проведення обшуків правоохоронцями. Як це вплине на бізнес, міркували експерти.

За неофіційними даними, обшуки проводяться з метою перевірки інформації про постачання ПрАТ «Перетворювач» через одну із сусідніх держав на територію РФ продукції, що може застосовуватися для потреб військово-промислового комплексу, зокрема для забезпечення роботи енергообладнання морських суден і підводних човнів.

В СБУ Запорізької області офіційно цю інформацію не підтверджують, але й не спростовують.

ПрАТ «Завод «Перетворювач» є єдиним в Україні виробником силових напівпровідникових приладів: діодів, тиристорів, модулів тощо.

Нагадаємо, НАБУ прийшло з обшуками до Інституту раку.

Раніше повідомлялося, що прокуратура завела справу за фактом обшуків у окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: