В ЄС ще не визначилися з умовами нового кредиту для України

Читать на русском
Як повідомили в представництві ЄС в Україні, ЄС має намір оцінити наданий Україною запит у подальшій макрофінансовій допомозі.

Обсяг та умови надання Європейським Союзом макрофінансової допомоги Україні в рамках можливої нової програми ще не визначені й будуть предметом обговорення і між сторонами, і всередині Євросоюзу.

Про це повідомили в представництві ЄС в Україні, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«ЄС має намір оцінити наданий Україною запит у подальшій макрофінансовій допомозі», – йдеться у відповіді.

У диппредставництві зазначили, що Європейська комісія внесе пропозицію з цього питання до Європейського парламенту та Європейської ради, які повинні будуть схвалити її для здійснення такої операції. При цьому в разі затвердження нової програми фінансової допомоги умови її надання буде закріплене в новому меморандумі про взаєморозуміння, узгодженому двома сторонами.

«Специфіка цих умов має обговорюватися. Але видається очевидним, що до переліку входитиме продовження реформ у ключових сферах, що містяться в поточній програмі, з урахуванням економічних і структурних змін, що відбулися за останні два роки», – зазначено у відповіді на запит.

У представництві ЄС зазначають, що визначення остаточного розміру макрофінансової допомоги є складним процесом, під час якого враховується економічна ситуація та фінансові потреби відповідної країни, а також успіхи у проведенні реформ.

«Деталі будь-якої можливої нової програми, якщо українська влада зробить запит, мають бути розроблені. Це передбачає суму, тривалість і кількість траншів, які можна було б передбачити, а також супутні політичні умови», – наголосили в представництві.

Раніше в МВФ озвучили 4 вимоги для наступного траншу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: