Данилюк розповів, скільки отримає Україна в рамках нової програми макрофінансової допомоги ЄС

Читать на русском
Міністр фінансів Олександр Данилюк підтвердив, що нова програма передбачає виділення фінансування України орієнтовно в розмірі 1,8 млрд євро.

Україна має намір залучити 1,8 мільярда євро в межах нової макрофінансової допомоги Євросоюзу.

Про це він розповів міністр фінансів України Олександр Данилюк, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

Нагадаємо, 24 листопада президент Петро Порошенко після переговорів із представниками Єврокомісії в Брюсселі заявив про існування домовленостей щодо початку дії нової програми макрофінансової допомоги ЄС із 2018 року.

Данилюк підтвердив, що нова програма передбачає виділення фінансування України орієнтовно в розмірі 1,8 млрд євро.

«Це новий крок до посилення взаємодії з Європейським Союзом. Схожі програми допомогли нашим сусідам розвиватися, зокрема впроваджувати важливі реформи та покращувати інфраструктуру», – сказав міністр.

За його словами, була досягнута домовленість, що умови цієї програми фінансування відповідатимуть основним пріоритетам уряду й стратегічних цілям країни.

«Детальні умови ми будемо розглядати й обговорювати з нашими європейськими колегами найближчим часом. Роботу з цього питання Мінфін уже розпочинає цього тижня», – повідомив міністр.

Маркофінансова допомога – це довготерміновий кредит із дуже низькими відсотками, який ЄС надає державам-партнерам. Ці кошти надходять до державного бюджету й можуть бути використані для погашення бюджетного розриву.

Раніше Данилюк представив проект із монетизиції субсидій, який запрацює з 2018 року, на засіданні уряду.

Також зазначимо, ГПУ підозрює Данилюка в причетності до злочинів Януковича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: