В МВФ озвучили 4 вимоги для наступного траншу

Читать на русском
Умовами для четвертого перегляду програми є ухвалення закону про приватизацію, створення антикорупційного суду та врегулювання питання з цінами на газ.

Міжнародний валютний фонд висуває Україні чотири вимоги для отримання наступного траншу, надходження якого Нацбанк очікує в першому кварталі 2018 року.

Про це повідомив представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Умовами для четвертого перегляду програми є ухвалення закону про приватизацію, який забезпечить прозорий продаж держактивів, також вимогою була вже ухвалена пенсійна реформа. Ми зараз оцінюємо, наскільки вона відповідає пенсійній системі», – заявив Люнгман.

«Необхідне також створення антикорупційного суду та врегулювання питання з цінами на газ – та постанова, яка була ухвалена в лютому урядом», – сказав він.

Також Люнгман наголосив на необхідності ухвалення земельної реформи.

«Ми не відмовилися від цієї реформи. Ми вирішили її відкласти на 2018 рік для того, щоб дати час для її комплексної розробки та знаходження консенсусу в суспільстві», – додав він.

Представник МВФ зазначив, що Україна вже виконала програму на 2/3, були отримані 12,5 млрд дол. Серед найважливіших проведених реформ він відзначив реформу банківського сектора, запровадження плаваючого курсу, таргетування інфляції, створення НАБУ та реформу енергетичного сектора.

Як повідомлялося раніше, міністр фінансів Олександр Данилюк у Вашингтоні не зміг домовитися з МВФ про ціну газу на поточний опалювальний сезон. МВФ категорично відмовився змінювати раніше погоджені з урядом України умови визначення ціни газу для населення на опалювальний сезон 2017/2018, який мав призвести до її підвищення на 17,6%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: