Розенко повідомив про зміну суми соцдопомоги для людей з інвалідністю

Читать на русском
Віце-прем'єр також зазначив, що з 1 грудня для всіх категорій громадян відбудеться підвищення соціальних допомог, розмір яких залежить від розміру прожиткового мінімуму.

Соціальна допомога для людей з інвалідністю з 1 грудня збільшиться.

Про це віце-прем'єр-міністр повідомив України Павло Розенко в ефірі одного з телеканалів, пише «Слово і Діло».

За словами Розенка, соціальна допомога для людей з інвалідністю стане більшою в зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму.

Як мери міст України піклуються про людей з особливими потребами«Слово і Діло» дізнавалося, що наобіцяли і як виконують обіцяне людям з особливими потребами міські голови обласних центрів.

«Ми посилили пенсійне забезпечення інвалідів і розмір пенсії інвалідам вже збільшений із 1 жовтня 2017 року. У тих, хто отримував 949 гривень, пенсія зросла на 44% – до 1373 гривень, для інших категорій інвалідів підвищення відбулося в середньому на 11%. Але люди з інвалідністю отримують також соціальну допомогу, яка залежить, зокрема, від розміру прожиткового мінімуму. В зв'язку з тим, що з 1 грудня цього року відбудеться підвищення прожиткового мінімуму, зростуть і відповідні соціальні виплати людям з інвалідністю – це близько 10 видів виплат», – заявив Розенко.

Віце-прем'єр також зазначив, що з 1 грудня для всіх категорій громадян відбудеться підвищення соціальних допомог, розмір яких залежить від розміру прожиткового мінімуму.

Раніше стало відомо про соцдопомогу пенсіонерам, яким не вистачає стажу.

Нагадаємо також, що президент Петро Порошенко змінив умови виплат стипендій призерам Олімпіад.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: