Порошенко змінив умови виплат стипендій призерам Олімпіад

Читать на русском
Президент Петро Порошенко вніс зміни до положень про виплату стипендій українським призерам і чемпіонам Олімпіад.

Президент Петро Порошенко вніс зміни до положень про виплату стипендій українським призерам і чемпіонам Олімпіад.

Відповідний указ був оприлюднений на сайті глави держави в середу, 8 листопада, повідомляє «Слово і Діло».

Порошенко своїм указом вніс зміни до кількох пунктів положення «Про державні стипендії чемпіонам і призерам Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських ігор».

Так, відтепер державна стипендія не буде призначена призерам Олімпіад, які проживають в Україні, в разі їх виступу в офіційних міжнародних змаганнях за інші країни.

Повноваження щодо припинення виплати стипендії в разі від'їзду з України та відновлення при поверненні Порошенко поклав на Міністерство молоді та спорту України, національні спортивні федерації з виду спорту, Національний комітет спорту інвалідів України або Спортивну федерацію інвалідів.

Олімпійські призові: на скільки «схуднув» український бюджет після Ріо2 золоті, 5 срібних та 4 бронзових нагороди – такий здобуток українських олімпійців у Ріо-де-Жанейро. Слово і Діло підрахувало, скільки вони коштували країні.

Порошенко також доповнив пункт 9 положення, згідно з яким спортсмена можуть позбавити стипендії за прийом заборонених препаратів та участь у змаганнях під прапором інших країн.

Крім того, державна стипендія тепер не призначатиметься призерам Олімпіад, які досягли пенсійного віку.

У разі смерті стипендіата виплата 50 відсотків його неповнолітнім дітям до досягнення ними 18-річного віку буде здійснюватися Мінспорту за поданням національної спортивної федерації з виду спорту, Національного комітету спорту інвалідів України або Спортивної федерації інвалідів.

Раніше повідомлялося, що Україна вимагає відсторонити Росію від Олімпіади-2018.

Нагадаємо також, стало відоме місце проведення літньої Олімпіади 2028 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: