Рева розповів про соцдопомогу пенсіонерам, яким не вистачає стажу

Читать на русском
Протягом 3 років людям, які мають не менше 15 років страхового стажу, але не мають 25 років стажу, їм буде призначатися ця допомога за їхніми доходами у розмірі прожиткового мінімуму.

Людям, що досягли пенсійного віку, але не отримують пенсії через брак трудового стажу, законопроект про пенсійну реформу передбачає виплату соціальної допомоги.

Про це під час брифінгу заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Еспресо.TV».

Він зазначив, що у законопроекті щодо пенсійної реформи пропонується введення нового виду адресної державної соціальної допомоги, який отримав назву «тимчасова державна соціальна допомога непрацюючій особі, яка досягла пенсійного віку, але не має права на пенсійну виплату».

«Протягом 3 років людям, які мають не менше 15 років страхового стажу, але не мають 25 років стажу, їм буде призначатися ця допомога за їхніми доходами у розмірі прожиткового мінімуму. Вона буде виплачуватися до моменту, коли вони отримають право на пенсійну виплату», - наголосив Рева.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко доручив Кабміну восени збільшити розмір пенсій, скасувати їх оподаткування і зняти всі обмеження для працюючих пенсіонерів.

Нещодавно прем'єр-міністр Володимир Гройсман оприлюднив формулу розрахунку нових пенсій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: