Посол розповів, чи обговорюватиме Гройсман «питання Саакашвілі»

Читать на русском
Посол України в Грузії Ігор Долгов виключив можливість обговорення питання про екстрадицію на батьківщину екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі під час візиту прем'єра Володимира Гройсмана.

Посол України в Грузії Ігор Долгов виключив можливість обговорення питання про екстрадицію на батьківщину екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі під час нинішнього офіційного візиту до Тбілісі прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Як інформує «Слово і Діло», про це він заявив у понеділок журналістам, відповідаючи на запитання.

«Він (Саакашвілі – ред.) зараз є приватною особою, й це не може бути предметом обговорення на офіційних переговорах», – сказав Долгов.

При цьому посол зазначив, що Саакашвілі «не єдиний лідер опозиції як в Україні, так і в Грузії».

«Якщо є у вас питання щодо колишнього президента Грузії, запитайте про це його самого, а не мене. Ми не бачимо проблеми, він продовжує перебувати в Україні, а також політичну активність, яка, чесно кажучи, не дуже популярна», – заявив дипломат.

Антигрузинська кампанія: як гратиме на нервах АП і чого доб'ється СаакашвіліСБУ видворила з України 8 громадян Грузії, а Саакашвілі пов'язав депортацію зі своєю персоною. Чи справді соратники Саакашвілі розплачуються за діяння політика, розбиралися експерти.

Раніше міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані повідомила журналістам, що грузинська прокуратура у вересні 2017 року підтвердила українським колегам, що вимога про екстрадицію Саакашвілі, скерована до Києва ще 2 роки тому, залишається в силі.

Нагадаємо, 26 липня 2017 року Державній міграційній службі України повідомили про те, що президент Петро Порошенко підписав указ про позбавлення Міхеіла Саакашвілі громадянства. Приводом для рішення став той факт, що екс-президент Грузії не згадав у анкеті про те, що перебуває в розшуку на батьківщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: