Антигрузинська кампанія: як гратиме на нервах АП і чого доб'ється Саакашвілі

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог

Дійсно, члени команди Саакашвілі стали заручниками дій самого грузинського політика. При цьому самого Саакашвілі ніхто не збирається висилати, але над ним весь час триматимуть дамоклів меч.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Кость Бондаренко, оцінюючи ситуацію з депортацією грузинів з України та протести Міхеіла Саакашвілі.

«Над Саакашвілі весь час триматмуть дамоклів меч. Він також може виїхати в будь-який момент, оскільки як людина без громадянства після закінчення 90 днів перебування в без додаткових підстав на це він може бути виселений з України на свою історичну батьківщину», – зазначив Бондаренко.

На його переконання, це, образно кажучи, «гра на нервах» самого Саакашвілі. Однак, за словами політолога, самого Саакашвілі не чіпатимуть.

«Це величезні ризики й втрати для самого Порошенка. Всі прекрасно розуміють, що Саакашвілі та Порошенко з часів юності були друзями, а тепер його депортацію навіть аполітичні громадянами можуть сприйняти як не зовсім моральний вчинок президента», – додав Бондаренко.

На його думку, буде постійне осмикування Саакашвілі шляхом того, що час від часу висилатимуть когось із його оточення.

Депортація Саакашвілі: який вибір зробить влада та чи можуть видворити політика з УкраїниСаакашвілі відмовили в статусі біженця, а ГПУ офіційно заявила, що політика можна депортувати. Чи зважиться уряд на видворення екс-голови Одеської ОДА з України, міркували експерти.

«Поступово гратимуть на нервах таким чином», – уточнив експерт.

Сам Саакашвілі перебуває в такій ситуації, що втягуючись у бійку, розраховував на всенародну підтримку, але не отримав її, пояснив політолог.

«У нього є зобов'язання перед спонсорами, командою. Йому самому необхідно вийти на якийсь результат. Результатом можуть бути два моменти – повалення режиму або висилка з України. Тоді він буде жертвою. Але ні те, ні інше не вдасться, а відсутність результату – найгірший результат для Саакашвілі», – резюмував Кость Бондаренко.

Нагадаємо, СБУ видворила з України 8 грузинів.

Своєю чергою Міхеіл Саакашвілі заявив про протести в аеропорту й додав, що не опустить руки, навіть якщо його самого затримають. Політик вважає, що депортація грузинів пов'язана з його персоною.

Тим часом в МВС розповіли, що четверо затриманих громадян причетні до діяльності кримінальних угруповань і перебували на території України незаконно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: