Хуг: Конфлікт на Донбасі – болото, в якому застрягли невинні люди

Читать на русском
Олександр Хуг назвав ситуацію на Донбасі болотом, в якому застрягла величезна кількість невинних людей.
Олександр Хуг

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг назвав конфлікт в Донбасі болотом, в якому застрягла величезна кількість жителів регіону.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на заяву Хуга на брифінгу в Українському кризовому медіа центрі.

«Все що ми бачимо, це скрутна ситуація, яку я б описав болотом, в якому загрузли сотні тисяч невинних людей», - сказав Хуг.

Визнання територій ОРДЛО окупованими: Донбас на відкуп РФ чи шлях до деокупаціїСпівдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки пояснив, чи потрібне Україні визнання окремих районів Донбасу окупованими та чому в ЄС не схвалюють таке рішення.

За словами заступника голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, незважаючи на всі зусилля Місії, ситуація на Сході України залишається незмінною.

«Ситуація залишатиметься такою, поки люди при владі будуть хотіти, щоб все так і залишалося», - підкреслив він.

За даними ОБСЄ, хоча за останній тиждень кількість порушень режиму припинення вогню в Донбасі і зменшилася на 17%, ситуація з відведенням важкого озброєння від лінії розмежування різко погіршилася. Минулого тижня в заборонених зонах було помічено 320 одиниць важкого озброєння проти менш двохсот позаминулого.

А вчора нардеп Ірина Геращенко розповіла журналістам, що проросійські бойовики вимагають передати їм за обміном близько 100 злочинців, які сидять за вбивства, насильство, мародерство і теракти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: