В ОБСЄ розповіли, про що говорив Хуг із ватажком «ДНР»

Читать на русском
Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг провів зустріч з ватажком терористів ДНР Олександром Захарченком для налагодження діалогу та сприяння нормалізації ситуації.

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг провів зустріч з ватажком терористів «ДНР» Олександром Захарченком для «налагодження діалогу та сприяння нормалізації ситуації».

Як повідомили у місії, Хуг нагадав ватажку донецьких терористів про тривале невиконання Мінських домовленостей та висловив занепокоєння у зв’язку з обстрілами біля критично важливої інфраструктури, такої як Донецька і Верхньокальміуська фільтрувальні станції, пише «Слово і Діло».

Він закликав відвести озброєння і провести розведення сил і засобів у цих місцях.

Представник СММ ОБСЄ висловив занепокоєння через розташування позицій на території або поблизу об’єктів цивільної інфраструктури. За його словами, необхідно терміново відновити пошкоджену інфраструктуру.

Хуг вкотре нагадав Захарченку, що для місії ОБСЄ безпека її співробітників має першочергове значення, а тих, хто посягає на безпеку патрулів, необхідно притягти до відповідальності.

Також він закликав ватажка «ДНР» відкрити спостерігачам СММ доступ до неконтрольованих ділянок кордону з РФ. Він зазначив, що лише за листопад кількість обмежень свободи пересування склала щонайменше 23 випадки в окупованих терористами «ДНР» районах Донецької області.

Нагадаємо, з 21 листопада окупований Луганськ заблокували люди у військовій формі. Жителі оприлюднили відео, на якому видно, що до міста зайшла колона з декількох десятків одиниць бронетехніки. Йдеться про конфлікт у «ЛНР» між місцевими «силовиками» й ватажком «республіки» Ігорем Плотницьким.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: