ГПУ підготувала підозру голові Фонду держмайна

Читать на русском
Генеральна прокуратура підготувала підозру керівнику Фонду держмайна України Віталію Трубарову. Справу передали до НАБУ.

Генеральна прокуратура підготувала підозру керівнику Фонду держмайна України Віталію Трубарову. Справу передали до НАБУ.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив у Facebook генпрокурор Юрій Луценко.

«Ще вчора він мав би бути затриманий. Але закон передбачає передачу такої справи й готової підозри до НАБУ. Що й зроблено», – написав Луценко.

За його словами, прокуратура розслідує провадження про незаконну приватизацію в січні 2013 року частини будівлі Міністерства аграрної політики.

«Історія типова для тих часів відвертого дерибану. Міністр і його протеже вирішили створити пивний ресторан прямо в приміщенні міністерства на Хрещатику. Звичайно, задарма. Відтак, вони діють через схему оренди з правом приватизації за умови поліпшення приміщення», – сказав генпрокурор.

Він додав, що ремонтні роботи були здійснені «лише на папері», і їх використали для підписання незаконної угоди про купівлю-продаж державного приміщення приватному підприємству.

Нагадаємо, після 21 листопада Генеральна прокуратура України не має права розпочинати досудові розслідування проти високопосадовців, суддів і правоохоронців. Ці повноваження передані Державному бюро розслідувань.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: