Луценко поскаржився на НАБУ

Читать на русском
За словами Луценка, проблема у встановлених новим КПК особливостях визначення підслідності.

Генпрокурор Юрій Луценко, який планував керувати ГПУ лише півтора року, заявив, що ГПУ не відмовляється передавати справи до Національного антикорупційного бюро, але там відмовляються їх брати.

Про це він заявив на Міжнародній конференції щодо Кримінального процесуального кодексу, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Проблема – встановлені новим КПК особливості визначення підслідності. Зокрема, між НАБУ й ГПУ та іншими органами. Поєднання складів злочинів, суб'єктів їх скоєння, розміру шкоди, предмету злочину створило умови для постійних суперечок про підслідність», – сказав він.

«Наразі не йдеться про те, що ГПУ відмовляє НАБУ в передачі будь-якої справи. Навпаки – в мене накопичуються десятки відмов НАБУ брати до свого провадження ті чи інші кримінальні правопорушення», – наголосив Луценко.

За його словами, спочатку вважалося, що підслідністю НАБУ будуть справи, де є і сума збитків, і кваліфікуюча ознака службовця категорії «А».

«Згодом НАБУ ухвалило рішення, що «або…або» принцип не працює, буде працювати «і...і», а пізніше навіть у випадках, коли є «і…і», вони також відмовляються (брати справу – ред.)», – сказав Луценко.

Він наголосив, що це потрібно врегульовувати.

«Ба більше, очевидно, потрібно чітко виписати, хто має вирішувати спори про підслідність і який порядок цього вирішення», – підсумував Луценко.

Раніше в ГПУ розповіли про розслідування справ Майдану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: