Зачистка під Горлівкою: подробиці бою на Світлодарській дузі

Читать на русском
Бій на Світлодарській дузі українські військові називають плановим переміщенням сил АТО. Йдеться про зачистку, яка проводилася невеликою кількістю піхоти за підтримки бронетехніки.

Бій на Світлодарській дузі, про який стало відомо 22 вересня, українські військові називають плановим переміщенням сил АТО.

Як розповіли «Слову і Ділу» на правах анонімності бійці ЗСУ, підрозділи 54-ї бригади спільно з батальйоном «Айдар» просунулися в бік населеного пункту Гольмовський, що в напрямку Горлівки.

«Ми не можемо розкривати подробиць бою, але так, сталася передислокація. Зайняли два населених пункти, закріпилися там», – розповіли бійці.

За словами українських військовослужбовців, насправді, йшлося скоріше про зачистку, яка проводилася невеликою кількістю піхоти за підтримки бронетехніки. В результаті зачистки, вдалося взяти під контроль населені пункти Травневе та Гладосове в районі Горлівки й закріпитися там.

Нагадаємо, що так звана Світлодарська дуга – це ділянка фронту, що утворилася після відступу української армії з Дебальцевого в лютому 2015 року.

Як пояснили «Слову і Ділу» українські військові, які брали участь у зачистці, операція пройшла без втрат, хоча деякі бійці отримали легкі поранення.

«Прибрати Коливана»: три варіанти розвитку подій у незаконній «ЛНР»Інцидент в окупованому Луганську міг служити основою для повного відсторонення ватажка Ігоря Плотницького від «керівництва».

Тим часом у штабі АТО заявляють про передислокацію в районі Горлівки, уникаючи слова «зачистка».

Прес-центр штабу АТО повідомив лише про «поліпшення тактичного положення з метою вдосконалення умов спостереження за противником і ведення оборонного вогню у відповідь на провокаційні обстріли російсько-окупаційних військ».

Нагадаємо, з 21 листопада окупований Луганськ заблокували люди у військовій формі. Жителі оприлюднили відео, на якому видно, що до міста зайшла колона з декількох десятків одиниць бронетехніки. Йдеться про конфлікт у «ЛНР» між місцевими «силовиками» й ватажком «республіки» Ігорем Плотницьким.

Також Ігор Корнет, який називає себе «міністром внутрішніх справ ЛНР», заявив, що окуповану частину Луганщині ледь не повернули до складу України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: