В Україні скоротився видобуток вугілля – Держстат

Читать на русском
Видобуток кам'яного вугілля в Україні в жовтні 2017 року порівняно з відповідним періодом 2016 року зменшився на 25,9 відсотка й склав 2 мільйони тонн.

Видобуток кам'яного вугілля в Україні (без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частини зони проведення АТО) в жовтні 2017 року порівняно з відповідним періодом 2016 року зменшився на 25,9% й склав 2 мільйони тонн.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на Державну службу статистики України.

Дорогий антрацит зі США: скільки Україна переплачує та чи була альтернативаВлітку Україна домовилась про поставки антрациту зі США. Перші два судна вже прибули в Україну. Українська сторона переконує, що це був альтернативний крок. Чи дійсно не було варіантів та наскільки вигідний нам такий контракт?

При цьому видобуток вугілля до вересня 2017 року збільшився на 4,3%. За 10 місяців було видобуто 20,2 мільйона тонн вугілля, що на 16,4% менше відповідного періоду 2016 року.

Варто зазначити, що видобуток вугілля в Україні істотно скоротилася з початку бойових дій на Донбасі навесні 2014 року, адже саме там знаходилася велика частина вугільних шахт країни.

Як повідомлялося, вугілля з окупованих регіонів Донбасу типу «Антрацит» потрапляє в п'ять країн ЄС.

Крім того, за даними ДФС, Україна в січні-жовтні 2017 року збільшила імпорт кам'яного вугілля і антрациту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: