В уряді прокоментували об’єднання держшахт у Національну вугільну компанію

Читать на русском
Створення Національної вугільної компанії перебуває на завершальній стадії, до компанії входитимуть 33 державні шахти.

Процес створення Національної вугільної компанії перебуває на завершальній стадії.

Про це в інтерв'ю «Економічній правді» розповів віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, до компанії входитимуть 33 державні шахти.

«Цей процес на завершальній стадії ...Від Міненерговугілля до Кабміну прийшов документ про створення цієї компанії. Думаю, протягом тижня-двох документ буде підписаний та опублікований. До компанії входитимуть 33 шахти», – сказав Кістіон.

Гройсман пояснив, за яких умов Україна нарощуватиме видобуток власного вугілляУряд зацікавлений у нарощуванні видобутку українського вугілля за умови повної безпеки праці шахтарів.

За його словами, створення зазначеної надбудови дасть змогу формувати єдину державну політику: проводити централізовані закупівлі, економити на адміністративному апараті вугільних об'єднань 1,5 млрд грн.

«Приватизація цих об'єктів (шахт – ред.) не заборонена, але на першому етапі ми маємо призначити до Національної вугільної компанії хороший менеджмент. Якщо компанія працюватиме прибутково й розвиватиметься, то навіщо її приватизовувати?», – заявив Кістіон.

Нагадаємо, 30 серпня гірники шахти «Родинська» ДП «Мирноградвугілля» на Донеччині страйкували через заборгованість із зарплатні.

Раніше прокуратура порушила справу через несплату зарплат луганським шахтарям.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: