Стало відомо про особливе ставлення до українців на кордоні з Білоруссю

Читать на русском
На кордоні між Україною та Білоруссю посилили правила пропуску громадян нашої держави. Українці зазнають посиленого огляду.

На кордоні між Україною та Білоруссю посилили правила пропуску громадян нашої держави.

Про це на умовах анонімності «Слову і Ділу» повідомив чинний офіцер Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МО), коментуючи відносини між нашими державами в зв'язку із затриманнями громадян України на території Білорусі.

«І навчання свої Росія проводить з боку Білорусі. Згадайте хоча б танки, які Мінськ і Москва стягнули до Чернігівської області ще під час анексії Криму», – зазначив офіцер.

Арешт українського журналіста в Білорусі: залежність від Кремля та крок до нових правил в’їздуСпочатку президент Білорусі запевнив в підтримці суверенітету України, потім проголосував проти резолюції щодо Криму, а тепер на території Білорусі затримали українського журналіста. Нагадує російські методи. Правозахисники оцінили ситуацію.

Очевидці, які проїжджали через автомобільні пункти пропуску до Білорусі, підтверджують, що громадяни України зазнають посиленого огляду. Зокрема, пасажирів виводять з автобусів, особисті речі пропускаються на стрічці, а самі автобуси доглядають кінологи із собаками.

Нагадаємо, 17 листопада стало відомо, що в Білорусі затримали журналіста Павла Шаройка за звинуваченням у шпигунстві. Арешт за фактом відбувся ще в жовтні, однак дружина Шаройка заявила, що не повідомляла про те, що сталося, оскільки боялася нашкодити чоловікові. Павла відразу ж помістили до СІЗО КДБ.

У зв'язку із затриманням Шаройка МЗС Білорусі оголосив персоною нон ґрата радника українського посольства в Білорусі Ігоря Скворцова. За даними білоруської сторони, Скворцов був координатором Шаройка в Мінську.

Тим часом, як стало відомо «Слову і Ділу», Шаройко хоча й очолював прес-службу ГУР МО, але звільнився звідти в 2009 році й не міг здійснювати розвідувальну діяльність на території іншої країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: