У МЗС з'ясували, за що в Білорусі затриманий український журналіст Шаройко

Читать на русском
До журналіста Українського радіо Павла Шаройка, затриманого в Білорусі, допустили консула, який з'ясував причини затримання.
Павло ШаройкоФото з відкритих джерел

Журналіста «Українського радіо» Павла Шаройка в Білорусі затримали у зв'язку з підозрою у шпигунстві.

Про це стало відомо після візиту до нього українського консула, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на телеканал «112 Україна».

Як повідомив у коментарі телевізійникам посол України в Білорусі Ігор Кизим, українського диппредставника пустили до затриманого після того, як білоруській стороні був направлений відповідний запит.

«Цей допуск був наданий, наш консул зустрічався з Шаройком, щоб з'ясувати, в яких умовах він утримується і щоб він на них не скаржився. Потім відбулася зустріч нашого консула з дружиною Шаройка й адвокатом», – повідомив деталі справи Кизим.

Кириленко назвав заяви Білорусі про дружбу лицемірствомКириленко назвав лицемірними заяви Лукашенка про дружбу в той час як на території Білорусі регулярно зникають українські громадяни.

За словами глави посольства України в Білорусі, затриманого журналіста утримують у СІЗО КДБ в Мінську.

«Після затримання були названі причини – це звинувачення у шпигунстві згідно з Кримінальним кодексом Білорусі. Зараз він перебуває у слідчому ізоляторі КДБ під слідством», – додав він.

На даний момент, за словами Кизима, посольство розбирається в ситуації.

Нагадаємо, про затримання в Білорусі кореспондента «Українського радіо» 17 листопада повідомив глава НСТУ Зураб Аласанія. Того ж дня «Інститут масової інформації» звернувся в МЗС, ЄС, ОБСЄ, Раду Європи та міжнародні правозахисні організації з вимогою негайно вжити заходів для звільнення Шаройка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: