У Білорусі спецслужби затримали директора українського заводу

Читать на русском

Керівник підприємства ПАТ Завод обважнювачів, громадянин України Олександр Скиба вилетів із Києва до Мінська рейсом 15 листопада.

У Білорусі, де напередодні затримали кореспондента «Українського радіо», спецслужби затримали керівника підприємства ПАТ «Завод обважнювачів» громадянина України Олександра Скибу.

Про це йдеться в листі на ім'я посла України в Білорусі Ігоря Кизима від 16 листопада, передає «Слово і Діло» з посиланням на LB.ua.

У зверненні, підписаному в. о. голови правління цього заводу О.Козьменком, стверджується, що директор ПАТ «Завод обважнювачів» Скиба Олександр Сергійович (м. Костянтинівка Донецької обл.) прибув до Мінська 15 листопада у відрядження на переговори з ВАТ «Мінський тракторний завод», з яким в українського підприємства існує договір про постачання продукції, що використовується в ливарному виробництві білоруського заводу.

Скиба вилетів із Києва до Мінська рейсом 15 листопада о 14:20 і прибув туди о 16:15 того ж дня за місцевим часом. Назад повернутися він збирався того ж дня, про що повідомив телефоном о 19:20 за київським часом.

Проте наступного разу на зв'язок Скиба вийшов уже вранці – він зателефонував дружині з чужого білоруського номера й повідомив, що його затримали працівники КДБ Білорусі.

«Намагаючись дізнатися про долю нашого працівника, я звернувся за телефоном, знайденим у мережі інтернет, до оперативного чергового управління КДБ Білорусі в місті Мінську із запитом про затримання нашого працівника. Особа, яка представилася заступником оперативного чергового, підтвердила мені факт утримання нашого співробітника в цій установі», – йдеться в листі.

При цьому представник КДБ Білорусі не повідомив обставин та мети затримання, пообіцявши зателефонувати, якщо виникне така необхідність.

Як відомо, 25 жовтня в Мінську затримали власкора «UA:Українське Радіо» в Білорусі, громадянина України Павла Шаройка. Йому висунули стандартне для іноземних кореспондентів звинувачення у «шпигунстві».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: