Тимчук розповів деталі затримання Шаройка в Білорусі

Читать на русском
За словами Тимчука, в день затримання Шаройка працівник пропагандистського російського телеканалу ініціював із ним зустріч.

У день затримання українського журналіста Павла Шаройка працівник пропагандистського російського телеканалу НТВ ініціював із ним зустріч і намагався передати йому нібито «секретні документи».

Про це написав на своїй сторінці в Facebook народний депутат України, член комітету ВР України з питань національної безпеки і оборони, керівник групи «Інформаційний спротив» (ІС) Дмитро Тимчук, передає «Слово і Діло».

«Зокрема, безпосередньо в день затримання Павло Шаройко зустрівся з працівником пропагандистського телеканалу НТВ (Російська Федерація) на прохання останнього. Він намагався передати Павлу нібито секретні документи щодо використання території Республіки Білорусь для вторгнення в Україну (деталь: співробітник НТВ стверджував, що ці документи – з російського Генштабу, хоча навіть поверхневий їх аналіз показує, що вони мають стосунок виключно до білоруських Збройних сил)», – йдеться в повідомленні.

За словами Тимчука, інформацію щодо обставин затримання Шаройка та документи, пов'язані з цим затриманням, були надані «друзями групи ІС у Білорусі, які намагаються протистояти спробам Лукашенка зробити країну повним сателітом РФ і вести проти України недружню політику».

«Павло Шаройко відмовився взяти ці документи, чудово розуміючи, що йдеться про провокацію. По дорозі з цієї зустрічі додому він був затриманий працівниками КДБ РБ. Враховуючи участь у подіях працівника інструменту російської пропаганди, варто вважати, що у випадку з провокацією з Павлом Шаройком ідеться не про «самостійну» операцію КДБ РБ, а про спільну операцію білоруських і російських спецслужб», – взазначив нардеп.

За словами Тимчука, «секретний» документ «виготовили або у ФСБ РФ, або агентура ФСБ РФ у КДБ РБ з метою організації операції для арешту українського журналіста за звинуваченнями у шпигунстві, а в подальшому – дискредитації Білорусі у відносинах з ЄС та Україною й розкручуванні конфлікту між Білоруссю та Україною».

Як відомо, КДБ Білорусі зробив заяву щодо затриманого українського журналіста Шаройка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: