Затримання журналіста в Білорусі: ІМІ звернувся до міжнародних організацій

Читать на русском
Інститут масової інформації заявив про те відтепер жоден український журналіст не може почуватися в безпеці, перебуваючи в Білорусі.

Інститут масової інформації закликає МЗС, ЄС, ОБСЄ, Раду Європи та міжнародні правозахисні організації негайно вжити заходів задля звільнення затриманого в Білорусі кореспондента «Українського радіо» Павла Шаройка.

Про це йдеться на сайті ІМІ, передає «Слово і Діло».

«Затримання Шаройка в Мінську свідчить про те, що відтепер жоден український журналіст не може почуватися в безпеці, перебуваючи в Білорусі», – заявила виконавчий директор ІМІ, представниця міжнародної правозахисної організації «Репортери без кордонів» в Україні Оксана Романюк.

Інститут масової інформації вбачає в цьому затриманні політичні ігри Росії, до яких була залучена підконтрольна Кремлю Білорусь.

В МЗС прокоментували затримання журналіста в БілорусіМЗС вживає заходів у справі захисту прав затриманого громадянина України. МЗС Білорусі поки не коментує інформацію про затримання Шаройка.

«Журналіста звинувачують у шпіонажі, що нагадує сценарій російських спецслужб, який був застосований до затриманого в Москві українського журналіста Романа Сущенка», – наголошується в повідомленні.

ІМІ закликає МЗС України та міжнародні організації активізувати всі свої зусилля в дипломатичній та публічній площині задля того, щоб домогтися звільнення й повернення українського журналіста на територію України.

Як повідомлялося, про затримання в Мінську журналіста Шаройка стало відомо 17 листопада, проте насправді його затримали ще 25 жовтня. Напередодні затримання в його квартирі провели обшук.

Міністр культури В'ячеслав Кириленко назвав лицемірними заяви Лукашенка про дружбу, в той час як на території Білорусі регулярно зникають українські громадяни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: