Затримання Шаройка: стали відомі нові подробиці

Читать на русском
Колишній керівник прес-служби Головного управління розвідки Міноборони Павло Шаройко не міг бути розвідником в іншій державі. Таку думку Слову і Ділу висловив чинний офіцер ГУР МО.

Колишній керівник прес-служби Головного управління розвідки Міноборони України (ГУР МО) Павло Шаройко не міг бути розвідником в іншій державі.

Таку думку на правах анонімності «Слову і Ділу» висловив чинний офіцер ГУР МО.

«Шаройко працював у прес-службі ГУР. Ба більше, він її очолював. У 2001 році, якщо не помиляюся, був створений цей підрозділ. У 2009 році Павло звільнився зі служби за станом здоров'я. Пішов він у званні полковника або підполковника, й це нормально: в нього була військова освіта, а в прес-службі до більшого звання дослужитися неможливо. До того ж колишнього працівника прес-служби, повірте, не робитимуть розвідником», – прокоментував офіцер.

Разом із тим, за словами військового, відносини між Україною та Білоруссю ще з 2013 року досить натягнуті. Не розкриваючи подробиць, розвідник розповів нам, що за останній рік у Мінську був заарештований не один українець, просто про ці справи не говорять, щоб не нашкодити самим арештантам.

Два відомих випадки: бізнесмен Олександр Скиба, якого днями затримали в Мінську, куди він приїхав на ділові переговори, та 19-річний син офіцера Держприкордонслужби України Павло Гриб, який зник улітку, а потім з'ясувалося, що його затримала ФСБ Росії й доправила до слідчого ізолятора Краснодара.

«Я не можу висловлювати офіційну позицію ГУР – вона й так відома: Шаройко ніколи не був розвідником у Білорусі, він був виключно речником і на службу більше не повертався», – пояснив співрозмовник видання.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України відповіло на недружні дії Білорусі, яка оголосила персоною нон ґрата радника посольства України Ігоря Скворцова, й вислало білоруського дипломата.

Як відомо, КДБ Білорусії зробив заяву щодо затриманого українського журналіста Шаройка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: