Розвиток промисловості в Запорізькій області: як виконують обіцянки депутати-мажоритарники

Читать на русском

Огляд обіцянок депутатів-мажоритарників із різних регіонів України триває. Цього разу пропонуємо дізнатися, як дотримують слова щодо сприяння розвитку промисловості мажоритарники Запорізької області. Загалом їх у регіоні обрано 9.

Найбільше обіцянок за цією темою аналітики «Слова і Діла» зафіксували у В'ячеслава Богуслаєва – обранця округу №77 у Шевченківському районі міста Запоріжжя. Серед чотирьох таких його обіцянок три, на жаль, уже провалені. Йдеться про його зобов’язання створити державну програму розвитку внутрішнього ринку вітчизняної продукції (яке брав на себе двічі: спочатку напередодні виборів 2012 року, а потім – перед виборами в 2014-му…), а також брати участь у розробці законів, що дозволили б залучити в промисловість та агросектор інвестиції.

Єдина обіцянка за темою, яка поки що залишається «в процесі», – це сприяння відновленню промислових підприємств у окрузі.

Дві обіцянки, що стосуються промислового розвитку, має Євген Балицький. Він у Верховній Раді представляє округ №80 із центром у Мелітополі. Обидві – «в процесі». Він, зокрема, пообіцяв державну підтримку розвитку машинобудування в окрузі та економічні реформи.

Представник округу №74 (Комунарський район Запоріжжя) Петро Сабашук пообіцяв вдосконалити законодавчу базу для спрощення виробничої та підприємницької діяльності («в процесі»). 78-й округ із центром у Бердянську все чекає, поки їхній депутат Олександр Пономарьов почне сприяти розвитку промисловості, а 81-й (центр – місто Токмак) – коли Сергій Валентиров гарантовано відновить зруйновані підприємства округу. А от виборці Вадима Кривохатька (ОВО №82 із центром у Пологах) встановлення нульової ставки на прибуток для новостворених підприємств на 3 роки так і не дочекалися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: