Як мажоритарники Сумської області виконують обіцянки щодо агропрому?

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити за обіцянками депутатів, обраних в одномандатних округах. Сьогодні подивимося, як свої обіцянки перед аграрними виробниками виконували мажоритарники Сумської області.

На сьогодні в області налічується 6 окремих виборчих округів: у Сумах, Білопіллі, Глухові, Шостці, Ромнах та Охтирці. При цьому єдиним із мажоритарників області, хто не торкався в своїх обіцянках теми агропромисловості, є Олег Медуниця, обраний за 159-м одномандатним округом у Сумах.

Інші п'ять депутатів такі обіцянки давали, проте похвалитися їх виконанням вони поки не можуть – на сьогодні за мажоритарниками тут не зафіксовано жодної виконаної обіцянки перед сільгоспвиробниками, зате провалені є.

Так, екс-регіонал, а нині член депутатської групи «Воля народу» Ігор Молоток за час роботи Верховної Ради чинного скликання вже встиг провалити свою обіцянку підняти в області закупівельні ціни на молоко до 5 грн/л – депутат так і не вніс до парламенту відповідний законопроект.

Також у нардепа ще дві провалені обіцянки з аграрної тематики з парламенту минулого скликання: в 2012-му він обіцяв збільшити дотації сільгоспвиробникам і вдосконалити лізингові схеми закупівель сільгосптехніки.

Крім того, встиг провалити свою обіцянку запровадии додаткові збори з орендарів землі на розвиток села й член фракції «Блоку Петра Порошенка» Микола Лаврик. У своїй передвиборчій програмі він запевняв виборців, що відповідна процедура буде ухвалена вже в 2015 році, але реалізована вона так і не була.

За мажоритарником із Глухова Андрієм Деркачем досі значиться програмна обіцянка збільшити ставки плати за оренду земельних паїв: відповідний законопроект він подав ще наприкінці 2014 року, проте той усе ще очікує розгляду у ВР.

В активі Деркача також є і провалена обіцянка з ВР минулого скликання: в 2012-му році він обіцяв законодавчо ввести програму з гучною назвою «Інтегральне село», проте так і не реалізував це на практиці.

Поки не отримала певного статусу обіцянка Олександра Сугоняко (БПП) всебічно сприяти агрофірмі «Псел»: після візиту на неї депутат поставив підприємство в приклад іншим аграрним виробникам за турботу про місцевих мешканців.

Також поки не просувається реалізація обіцянки мажоритарника з Охтирки Владислава Бухарєва («Батьківщина») – в своїй програмі депутат обіцяв залучити до області інвесторів для створення нових підприємств, проте досі не вніс до парламенту відповідні законопроекти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: