«Відкрите небо» між Україною і ЄС: Омелян зробив заяву

Читать на русском
Міністр інфраструктури України Володимир Омелян розповів про переговори щодо формату «відкрите небо» з ЄС.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, повідомивши про прогрес в переговорах з ірландської авіакомпанією-лоукостером Ryanair, заявив про готовність України вести діалог про «відкрите небо» з ЄС.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на УНН.

За словами міністра, Україна буде піднімати питання про угоду про «відкрите небо» з Європейським Союзом на саміті «Східного партнерства», який відбудеться 24 листопада 2017 року.

«Щодо «відкритого неба» насправді третій рік ситуація знаходиться на полі Єврокомісії. Під час саміту «Східного партнерства», 24 листопада, це питання знову буде підніматися. Я сподіваюся, що Брюссель все-таки знайде вирішення цієї ситуації, тому що вона не приємна як для українських, так і для європейських авіакомпаній, які не можуть спокійно зайти на український ринок і нормально працювати. Ми ці аргументи всі приводили, я сподіваюся, що Єврокомісія знайде рішення з цього питання», - повідомив Володимир Омелян.

Також, він підкреслив, що Україна повністю готова до спільного авіаційного простору з ЄС.

Раніше, глава Мінінфраструктури розповів про переговори з ірландським лоукостером.

Згідно обіцянці міністра, в 2018 році Ryanair зайде в 4 аеропорти України. Як виконує свої обіцянки Володимир Омелян і скільки з них провалив - за посиланням.

Детально про авіаринок і дешеві авіаперевезення «Слово і Діло» розповідало в матеріалі «Літати доступно. Авіакомпанії-лоукостери на ринку України». Про деталі і терміни сучасних авіаперевезень - в матеріалі «Що потрібно знати при купівлі авіаквитка».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: